Tolna MKI feladatai 2.

Először EDR rádió használatával, majd írásban kérjen soron kívüli jelentést a kirendeltségektől a kialakult helyzetről!

A beérkezett információkat értékelje, majd határozza meg az azonnali intézkedést igénylő eseményeket!

Szabjon soron kívül feladatot a kirendeltségek részére.

A beérkezett Kirendeltégi jelentésekből készítsen összefoglalót települési bontásban, jelentse a központi szerv részére.

A védekezési és kitelepítési feladatok meghatározásához készítsen a Megyei Védelmi Bizottság elnökének határozati javaslatot!

A megyei igazgatóság a védekezés időpillanatában Dombóvári település diszlokációval rendelkezik az alábbi eszközökkel – 35 ( 40fő ) busz, 6 kisbusz (8 fő), 6 (20 fő) teherautó). A teherautók speciális képessége, hogy 1 m magasságú víz esetén is képes a kitelepítési feladatok végrehajtásához. A járművek alapsebessége a kitelepítésekhez számolva busz 60 km/h, teherautó 50 km/óra, kisbusz 80 km/óra. Lehetőség szerint ezen sebesség emelhető, viszont minden 10 km/óra emelés 25% eséllyel váratlan helyzetet eredményezhet. (Pl. közlekedési baleset, amely miatt egy addig járható út lezárásra kerül.)

A lakosság részére a kialakult helyzetről készítsen tájékoztató anyagot, amelyet soron kívül juttasson el a kirendeltség részére.

A Magyar Honvédség felkészült a feladatok támogatására, Székesfehérvár helyőrségben 500 fő katona, 50 teherautóval képes 6 órán belül megindulni a kért helszínre. A konvojmozgásból adódóan a tervezhető sebesség 50 km/h. Lehetőség szerint ezen sebesség emelhető, viszont minden 10 km/óra emelés 25% eséllyel váratlan helyzetet eredményezhet. (Pl. közlekedési baleset, amely miatt egy addig járható út lezárásra kerül.)

A Magyar Honvédség bevonása esetén tervezze meg az 500 fő és technikai eszközeik elhelyezését.