Szekszárdi KvK feladatai 2.

Tolna:

Szükségessé vált a település részleges kitelepítése

A kitelepítés végrehajtásáig intézkedni kell a lakosság alacsonyabb részekről magasabb részekre történő kimenekítésére, a megfelelő találkozási pontok kijelölésére

Bogyiszló:

Szükségessé vált a település teljes kitelepítése

3 fő, aki önkéntesként vett részt a védekezésben, eltűnt. Közeli hozzátartozó jelezte, hogy már 1 napja nem találják őket. Állítólag valamilyen erdőbe mentek faanyagért.

Báta:

Szükségessé vált a jelenlegi védekezési létszám emelése 500 fővel, önkéntesekre vagy önként jelentkező szervezetekre van szükség

Szekszárd:

A védekezéshez használt anyagok egy része szekszárdi raktárakban került deponálásra (árvízvédelmi raktár)

A véderők közül valakik az árvízvédelmi készletből eltulajdonítottak a védekezéshez szükséges anyagokat (faanyagok, lámpák, fáklyák, hideg élelem – nagy mennyiségben).

Fadd:

Szükségessé vált a település teljes kitelepítése

A kitelepítés végrehajtásáig intézkedni kell a lakosság alacsonyabb részekről magasabb részekre történő kimenekítésére, a megfelelő találkozási pontok kijelölésére

 

Feladatok:

Készítsen összefoglaló jelentést települési bontásban a kialakult helyzetről és a javasolt intézkedésekről, majd soron kívül küldje meg a területi szerv részére!

Készítsen a Helyi Védelmi Bizottság elnökének határozati javaslatot a védekezés irányainak meghatározásához. 

Vizsgálja meg az egyes települések esetében a kitelepítés/ kimenekítés szükségességét, majd jelentse a területi szerv részére!

A HELIOS használatával határozza meg a kirendeltség illetékességére a kitelepítések szükséges létszámát, ha a spontán kitelepülők aránya 60%. 

Határozza meg a kitelepítéshez szükséges eszköz igényt, számoljon az alábbi adatokkal (40 fő/ busz, 20 fő/ teherautó, 8 fő /kisbusz). A szekszárdi szakasz védekezéséhez jelenleg 27 busz, 10 teherautó, 3 kisbusz áll rendelkezésre. A járművek alapsebessége a kitelepítésekhez számolva busz 60 km/h, teherautó 50 km/óra, kisbusz 80 km/óra. Lehetőség szerint ezen sebesség emelhető, viszont minden 10 km/óra emelés 25% eséllyel váratlan helyzetet eredményezhet. (Pl. közlekedési baleset, amely miatt egy addig járható út lezárásra kerül.)

A kitelepítettek befogadására kijelölt településekre kérjen tájékoztatást a területi szerv részéről.