Szekszárdi KvK feladatai 3.

Tolna:
A település részleges kitelepítése megvalósult (783 fő). Az elöntések kapcsán 377 ingatlan volt érintett. A kárérték 1,8 milliárd ft. Az ingatlanok kárbecslését a Sasvár Kft végezte. A lakosság visszatelepítése nehezséget jelent, mivel a település árvízzel érintett vályogházai teljesen összedőltek, helyreállításuk lehetetlen. (72 ingatlan).

Bogyiszló:
A települést teljes kitelepítése megvalósult. Az elöntések kapcsán az összes települési ingatlan érintett volt. Az ingatlanok kárbecslését a Tiráda Bt végezte. A települési ingatlanok “átlagára” 6700000 ft/ ingatlan. A mentesítési munkák lassan haladnak, a szükséges mentesítő anyag elfogyott.

Báta:

A település részleges kitelepítése megvalósult (104 fő). Az elöntések kapcsán 36 ingatlan volt érintett. A település által becsült kárérték 5 milliárd ft. Az ingatlanok kárbecslését a Báta Értékbecslő és Zálogfiók Kft végezte. A lakosság visszatelepítése nehezséget jelent, mivel a település árvízzel érintett vályogházai teljesen összedőltek, helyreállításuk lehetetlen. (12 ingatlan). 

Szekszárd:
A település részleges kitelepítése megvalósult (3367 fő). Az elöntések kapcsán 568 ingatlan volt érintett. A települési ingatlanok “átlagára” 9400000 ft/ ingatlan. Az ingatlanok felmérését a Vass-Patak Kft végezte.

Fadd:

A település teljes kitelepítése megvalósult. Az elöntések kapcsán az összes települési ingatlan érintett volt. A települési ingatlanok “átlagára” 7700000 ft/ ingatlan. Az ingatlanok felmérését a Kataszter Kft végezte A mentesítési munkák nagyon lassan haladnak, a szükséges mentesítő anyag elfogyott.

Feladatok:

Készítsen összefoglaló jelentést az összesített kárértékekről becslő jelleggel települési bontásban, majd soron kívül küldje meg a területi szerv részére!

Készítsen Helyi Védelmi Bizottság elnökének határozati javaslatot a helyreállítás irányainak meghatározásához. 

Báta település 5 milliárd forintra vonatkozó vis maior pályázatot nyújtott be, amelynek 67%-a a károsodott ingatlanokra vonatkozó kártérítés. Vizsgálja meg a valóságszerűséget, majd jelentse a területi szerv részére a tapasztaltakat.