Paksi KvK feladatai 3.

Dunaföldvár:

A település részleges kitelepítése megvalósult (1130 fő), ugyanakkor 139 főt eltűntként tartanak számon. Az elöntések kapcsán 478 ingatlan volt érintett. A kárérték 3,8 milliárd ft. Az ingatlanok kárbecslését a Sasvár Kft végezte. A lakosság visszatelepítése nehezséget jelent, mivel a település árvízzel érintett vályogházai teljesen összedőltek, helyreállításuk lehetetlen. (97 ingatlan).

Bölcske:

A település teljes kitelepítése megvalósult, 74 főt eltűntként tartanak számon. Az elöntések kapcsán az összes települési ingatlan érintett volt. Az ingatlanok kárbecslését a Tiráda Bt végezte. A települési ingatlanok “átlagára” 6000000 ft/ ingatlan. A mentesítési munkák lassan haladnak, a szükséges mentesítő anyag elfogyott.

Madocsa:

A település teljes kitelepítése megvalósult. Az elöntések kapcsán az összes települési ingatlan érintett volt. Az ingatlanok kárbecslését a Tiráda Bt végezte. A települési ingatlanok “átlagára” 5700000 ft/ ingatlan. A mentesítési munkák lassan haladnak, a szükséges mentesítő anyag elfogyott.

Dunakömlőd:

A település teljes kitelepítése megvalósult. Az elöntések kapcsán az összes települési ingatlan érintett volt. Az ingatlanok kárbecslését a Tiráda Bt végezte. A települési ingatlanok “átlagára” 5350000 ft/ ingatlan. A mentesítési munkák lassan haladnak, a szükséges mentesítő anyag elfogyott.

Paks:

A település részleges kitelepítése megvalósult (410 fő), 3 főt eltűntként tartanak számon. Az elöntések kapcsán 100 ingatlan volt érintett. A települési ingatlanok “átlagára” 14000000 ft/ ingatlan. Az ingatlanok felmérését a Vass-Patak Kft végezte.

Dunaszentgyörgy:

A település teljes kitelepítése megvalósult. Az elöntések kapcsán az összes települési ingatlan érintett volt. Az ingatlanok kárbecslését a Tiráda Bt végezte. A települési ingatlanok “átlagára” 1700000 ft/ ingatlan. A mentesítési munkák lassan haladnak, a szükséges mentesítő anyag elfogyott.

Gerjen:

A település teljes kitelepítése megvalósult. Az elöntések kapcsán az összes települési ingatlan érintett volt. Az ingatlanok kárbecslését a Tiráda Bt végezte. A települési ingatlanok “átlagára” 3300000 ft/ ingatlan. A mentesítési munkák lassan haladnak, a szükséges mentesítő anyag elfogyott.

Feladatok

Készítsen összefoglaló jelentést az összesített kárértékekről becslő jelleggel települési bontásban, majd soron kívül küldje meg a területi szerv részére!

Készítsen Helyi Védelmi Bizottság elnökének határozati javaslatot a helyreállítás irányainak meghatározásához.

Paks település 377 millió forintra vonatkozó vis maior pályázatot nyújtott be, amelynek 86%-a a károsodott ingatlanokra vonatkozó kártérítés. Vizsgálja meg a valóságszerűséget, majd jelentse a területi szerv részére a tapasztaltakat.